Många föreningar och lag i vårens och försommarens städprojekt har visat hur de städat genom att publicera bilder från städdagen antingen på Instagram eller på Facebook. Därigenom har de också deltagit i Städa Sveriges fototävling 2020. Av många fina alternativ har nu fototävlingens vinnare för april och maj utsetts.

De vinnande bilderna i Städa Sveriges fototävling för april och maj, som ses i kollage ovan, kommer från Halmstad BK F16 respektive Qviding F04/05.
Halmstad BK F16 städade västkusten under april månads stora städpremiär den 4 april. ”Vi spenderade denna vårdag på Ringenäs Strand! Fullt ös med att plocka skräp för @stada_sverige ☀️ Och så mycket skräp vi fick ihopsamlat!? Grymt jobbat allihop!?” skrev de när de publicerade bilden (ovan till vänster) som illustrerar kuststädningen.

I maj medverkande Qviding F04/05 i Klara, färdiga, städa! och med bilden (ovan till höger) fångande de städningen ur ett annorlunda perspektiv. ”Ute regnar det men i hjärtat skiner solen för att det blir rent på badplatsen vid Härlanda Tjärn! ?????☔️☀️” skrev de om bilden.

5 000 kr i segersumma är nu på väg till respektive lag. Tack till alla som lagt upp bilder i sociala medier och därigenom tävlat med sina fina bidrag!

Städa Sveriges fototävling är öppen för alla föreningar och lag och deltagare som städar i våra städprojekt under 2020. Ett vinnande bidrag utses varje månad under perioden april – oktober, med undantag för juli.