Nu på lördag, med start kl 09.30, gör sex lag och föreningar storstädning i Täby kommun. Bakom initiativet står Flir Systems, Täby kommun och Städa Sverige.

Resårsäng, presenningar, fyra trälådor med kex, pennor, garn, plastmattor och kalsonger. Det var några av de saker som hittades under fjolårets Städa Täby när Täby FK och Täby FC städade Stolpaskogen och Skavlöten i samarbete med Täby kommun.

I år har Flir systems, ledande bolag inom värmekameror och med lokaler i Täby, tillsammans med kommunen också engagerat sig i Städa Sverige:

– Att genom Städa Sverige få möjlighet för FLIR att stötta våra lokala idrottsföreningar är en win win, ungdomsföreningarna får stöd till sin viktiga verksamhet samtidigt som vi bidrar till en renare närmiljö och utbildning i miljöfrågor för det långsiktiga arbetet, säger Joakim Pedersen, HR Manager, Flir Systems.

Med FLIRs engagemang kan ytterligare föreningar engageras. Utöver Skavlöten och Stolpaskogen, som städats tidigare år, kommer städning av Mörtsjön, naturområden kring Flir Systems, Slalomvägen och Visinge station genomföras på lördag.

– I dessa tider av Coronavirus behövs företag som tar initiativ likt Flir Systems och engagerar sig för föreningslivet mer än någonsin. Att kombinera det med att föreningarna gör nytta för den lokala miljön tycker vi är en klockren kombination, säger Anton Hedlund, projektledare Städa Sverige.

Med start nu på lördag klockan 09.30 kommer följande föreningar att göra en miljöinsats för Täby:

Deltagande föreningar och lag:
Täby Basket, F-15
Vibbyholms IK, FF, F-15
Erikslunds IK, Rugby, P-16
Täby FC, P-12
Täby FK, P-13
Täby FK, F-13

För mer information om städningen, kontakta:

Anton Hedlund, projektledare Städa Sverige,
telefon: 070-683 08 73
mail: anton.hedlund@stadasverige.se