Många deltagare i vårens och försommarens städprojekt har tagit chansen att visa upp sin betydelsefulla insats med sina bästa bilder från städdagen, antingen på Instagram eller på Facebook. Därigenom har de också deltagit i Städa Sveriges och Grummes fototävling för 2019. Av många fina alternativ har nu fototävlingens vinnare för april och maj utsetts.

Aprils vinnare
En lagbild med det lilla extra! Det är Kungsbacka DFF:s bild från den 14 april i år, som kan ses ovan. Och med just den bilden vinner de april månads fototävling. Den aktuella dagen städade dessa fotbollstjejer utmed västkusten, under premiärhelgen för årets kuststädning.
”I dag har vi städat stränder tillsammans med @stada_sverige ?? Så skönt att vi kan hjälpa till att få våra stränder fräscha nu inför sommaren och dessutom ta hand om miljön! Go dag i solen fick vi också ☀️☀️☀️ #städasverige #lagetförelivet” skriver fotograf Klara Rybrink och laget om bilden.

Vinnare i maj

Deltagare från Leksands Simförening går utmed Dalälven och dess träd utmed kanten, i jakt på skräp.
Deltagare från Leksands Simförening går utmed Dalälven och dess träd utmed kanten, i jakt på skräp.

Älvstädningen pågår normalt på hösten, men i Leksand tjuvstartade den nu på våren innan vårfloden. Leksands Simförening var en av de då städande föreningarna och med en bild som fångar skräpplockare i fin symbios med träden utmed älven, så vinner de fototävlingen för maj månad.
”Härligt väder och fin sträcka att plocka skräp på! #städasverige #älvstädningen” skriver de om bilden på sin Instagram.

I och med vinsten får respektive lag ytterligare 5 000 kronor till klubbkassan.
Städa Sveriges och Grummes fototävling 2019 är öppen för alla föreningar och lag och deltagare som städar i våra städprojekt under 2019. Ett vinnande bidrag utses varje månad under perioden april – oktober.