Vi älskar att få följa våra deltagande föreningar och lags städinsatser genom bilder och filmer i sociala medier. Under hashtagg #städasverige samlas de städinsatser som ungdomarna står för, och genom att lägga upp bilder eller filmer deltar man också i Städa Sveriges foto- och videotävling. Vi har sett många fina bidrag i tävlingen i år och här presenterar vi vinnarna för juni samt augusti-oktober!

Ovan ser vi ungdomar i BK Höllviken F09 F08 som städade en strand nära sig under Strandens Dag i september. ”Att städa för en bättre framtid gör en glad i magen!” skrev de till bilden med vilken de vinner Städa Sveriges foto- och videotävling för september månad.

IFK Mora skidklubb augusti 2021I augusti pågick Älvstädningen som bäst och en av alla älvstädande föreningar var IFK Mora skidklubb. Utöver att plocka bort skräp från älvkanten hann de njuta en stund på en av alla stenar i älven. Med bilden ovan som fångar njutet vinner de augustis foto- och videotävling.

I oktober månad städades det i Södertörn, närmare bestämt Botkyrka, bland många platser. Alby Zalmi Cricketförening deltog och med deras dokumentation (ovan) av sin gedigna städinsats blir de den sista foto- och videotävlingsvinnaren för året.

Torslanda HK F12 juni 2021

Redan i juni städade Torslanda HK F09 i ett av våra kuststädarprojekt och med bilden här ovanför vann de juni månads fototävling. De fyllde 16 säckar med skräp och skrev att ”Vi är så tacksamma för att vi fick vara med”!

Vi gratulerar de fyra ovanstående föreningarna/lagen som vardera vinner 5 000 kr att använda till sina drömmar. Vi skickar också ett stort tack till alla som deltagit i Städa Sveriges miljöprojekt och i samband med det också deltagit i vår foto- och videotävling. Tävlingen är nu avslutad för året.

Se april och majs vinnare här.